На вниманието на ръководството на пловдивската полиция. Тир е заснет да извършва безумни и опасни маневри на бул. „Асеновградско шосе” на изхода на Пловдив. В клип, изпратен от читател на TrafficNews, се вижда как тежкотоварният автомобил с регистрационен номер СО 2206 изпреварва лек автомобил, който се движи със скорост от около 75 км/ч. Действието се развива малко след 14:00 часа днес.

Шофьорът на тира се движеше много бързо и изключително опасно. Свиреше с клаксон, опита да ме отклони от пътя и ме изпревари  отдясно. Аз се движех със 75 км/ч., а той очевидно караше с доста над разрешената скорост. Надявам се отговорните органи да си свършат работата и този опасен шофьор да бъде наказан”, разказа читателят на медията ни.

Подалите сигнал в редакцията са готови да свидетелстват за случилото се. 

"Въпреки че карах със скорост 75 км/ч при разрешена 70 км/ч, тирът пресветваше, свирешеше с клаксон, недоволен от това, че карам по-бавно според него. След като ме изпревари, за отмъщение кривна в моята лента, опита се да ме избута от пътя, с което създаде предпоставка за ПТП", допълни възмутеният шофьор. 
 
При желание от органите от КАТ, тирът може да бъде издирен чрез камерите на АПИ.

Припомняме, че ограничението във въпросния участък от колелото на „Околовръстното“ до кръстовището с улица „Цар Симеон“ е 70 км/ч. Ако приемем, че шофьорът на тежкотоварния автомобил се е движил със скорост между 80 и 90 км/ч., той може да бъде глобен със сума между 100 и 400 лева. Освен глоба, той може да бъде санкциониран и с отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца.