Колко време е нужно, за да се монтира нов светофар на кръстовището на бул. "Христо Ботев" с ул. „Авксентий Велешки“ в близост до Сточна гара? Този въпрос си задават пловдивчани вече почти 2 месеца, откакто старото съоръжение беше премахнато.

Районът на Сточна гара е изключително натоварен през цялото време на денонощието, а особено в пиковите часове между 17:00 и 19:00 часа по бул. „Христо Ботев” се образуват огромни задръствания. Липсата на съоръжението над пътя, създава допълнителен дискомфорт за шофьорите, защото светлинният сигнал в момента, на практика е видим само за първите няколко автомобила, преди кръстовището с ул. „Авксентий Велешки“.

Припомняме, че светофарът в района на Сточна гара беше премахнат след като лек автомобил мерцедес се заби в него на 28 ноември тази година. В последствие, на 16 декември, започна поставянето на нови метални колони на които да бъдат поставени новите светофари, но дотам работата спря. Към днешна дата пловдивчани си остават само с новата конструкция и надеждата, че скоро на нея може да се появи нова уредба.

От TrafficNews отправихме въпроса към директора на Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта” от където ни съобщиха, че новият светофар ще бъде поставен на 15 януари.

„След като монтирахме новата метална конструкция се спряхме на 15 януари за поставянето на новите светофари. Избрахме ден неделя, защото преценихме, че тогава трафикът е най-благоприятен и има най-малко автомобили. Движението ще бъде организирано с подкрепата на сектор „Пътна полиция”, които ще регулират трафика”, каза още директорът на ОКТ Георги Стоилов.

Светофарът след катастрофата на 28 ноември миналата година:

Монтирането на новата конструкция на 16 декември:

Кръстовището в момента: