Тежка катастрофа с жертви е станала в Шумен, съобщава NOVA. Инцидентът е станал в района на Томбул джамия, а по първоначална информация са загинали мъж на 24 години и момиче на 13 години. Друго момиче - на 16 години, е в тежко състояние.

Загиналият мъж, управлявал лекия автомобил, който е самокатастрофирал, а 13-годишният е бил пътник в колата.

От полицията посочиха, че сигнал за произшествието е подаден малко след 21.20 ч. Лека автомобил се е движел от пл. "Освобождение" към ул. "Георги Раковски", когато излязъл от пътя и се ударил в стълб.  На място са екипи на полиция и пожарна. 

При друга катастрофа, младеж на 20 години пострада леко на един от централните булеварди на Русе, съобщава БНТ. В продължение на часове едното платно остана затворено, беше блокиран и тролейбусният транспорт, движещ се по тази улица.

Сигналът за инцидента е получен малко преди 18,30 часа. Лекият автомобил се е движил в посока центъра на града, когато се отклонява от платното вляво и се блъска в стълб на електрическата мрежа. Вследствие на удара се откъсва едното колело на автомобила, отварят се и въздушните възглавници. Въпреки сериозните поражения върху леката кола, шофьорът е леко пострадал и след преглед в болницата е освободен за домашно лечение. Без наранявания е и неговият спътник.

По думите на бащата на водача на автомобила причината за катастрофата е „черен лед“ върху асфалта. Другата възможна версия е несъобразена с пътните условия скорост.

Няколко часа продължи изтеглянето на катастрофиралия автомобил. През това време се образува колона от тролейбуси, които не можеха да преминат през трасето.

Снимка: БНТ