Микробус е блъснал линейка, движеща се с включени сирени по бул. "Освобождение" в Пловдив, сигнализира читател на TrafficNews. Инцидентът се е случил на кръстовището с бул. "Асеновградско шосе", като се предполага, че шофьорът не буса не се е съобразил със специалния режим на движение.

Според очевидци в линейката е пътувал пациент и за броени минути на мястото е пристигнал друг специализиран автомобил, който да транспортира пострадалия.

"Медиците веднага изскочиха и започнаха да се опитват да отворят вратите на линейката, но заяждаха. На място веднага пристигна и друг екип", разказа читателят на медията ни.

"Преди минути в дежурната част на сектор "Пътна полиция" е постъпила информация от диспечер на Центъра за спешна помощ за катастрофа с участието на линейка", съобщиха от пловдивската полиция.

Според предварителните данни, на кръстовище до Мебелна къща линейка с включена светлинна сигнализация преминала на червен сигнал на светофара и последвал удар с преминаващ на зелен сигнал микробус. От удара е пострадал лекарят в специализираното МПС, като за него и превозвания по спешност пациент към мястото са насочени други два екипа на спешна помощ. На място са полицейски служители.