Българско семейство е загинало след като частният им самолет се е разбил близо до Скопие, съобщи македонското електронно издание "Република". На борда на машината "Чесна П210Н", която летяла от Охрид за София, са били съпрузи с двете им деца.  

Самолетът е изчезнал от радарите в 17.16 българско време.  Поради лошите метереологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко е поискал разрешение да продължи към София. Чесната е паднала някъде около връх Солунска Глава, на 34,55 км южно от Скопие, съобщава скопското електронно издание „МКД“.

Летателната машина е била с германска регистрация. Останките на самолета са намерени в района на планина Якубица. Четиримата пътници на борда са загинали, телата им са намерени,  съобщават от полицията.  

Два полицейски хеликоптера са издирвали изчезналата "Чесна", потвърдиха пред МИА властите за въздушен контрол на Северна Македония, предава  „Нова Македония“.

„В 16:18 е изгубен контакта с малкия самолет тип "Чесна П210Н", който е летял от Охрид за София. Заради лошите метеорологични условия пилотът е решил да кацне в Скопие, а малко след това е поискал позволение да продължи за София“, заяви директорът на Гражданската въздухоплавателна администрация на Северна Македония Николче Тасевски.
Той добави, че преди да изчезне самолета от радара, пилотът му е съобщил, че има силни турболенции.

Георги Бошнаков и семейството му са загинали в падналия самолетМъжът е управлявал машината, разбила се край върха Солунска глава, известен като Пъпа на Македония


Очаквайте подробности !