17-годишен младеж, който е бил пасажер в катастрофирал тежко "Мерцедес" на пътя между Пазарджик и село Гелеменово, е в болница с опасност за живота.

Зад волана на автомобила е бил 18-годишен пазарджиклия. При опит за изпреварване на движещия се пред него товарен „МАН“, водачът на леката кола загубил управлението и се блъснал в задната лява част на камиона.

Сигнал за пътният инцидент е получен снощи малко след 23.00ч. Към мястото незабавно били насочени автопатрули на сектор „Пътна полиция“, РУ-Пазарджик, екипи на пожарната и „Спешна помощ“.

В резултат на удара е пострадал возещият се на лявата седалка 17-годишен тийнейджър от Пазарджик. Той е транспортиран с линейка в МБАЛ-Пазарджик с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

Товарното возило е било управлявано от 51-годишен жител на баташкото село Нова махала. По първоначални данни мъжът не е пострадал. 

Пътният инцидент е наложил временно затваряне на пътя между Пазарджик и село Гелеменово с цел извършване на оглед и почистване на трасето. Движението е било отклонено през близките села Ивайло и Драгор. Рано тази сутрин пътя е отворен и трафикът през него се осъществява нормално.

Снимката е илюстративна!