Кметът на Община Септември Марин Рачев е платил гаранцията си от 130 хиляди лева, за да бъде на свобода. Това заяви самият той преди да се изправи пред съда този път по обвинение за укриване на данъци в особено големи размери от продажбата на гориво. Кметът е обвинен и в сключване на неизгодна сделка и умишлена безстопанственост. Първоначалната наложена гаранция на Рачев беше 250 000 лева, но по-късно беше намалена.

Рекордната гаранцията, за да излезе на свобода, кметът на Септември е платил с помощта на неговите съграждани. Подробностите вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

 

На днешното дело от комитета „Да спасим община Септември“ представиха извадка от последния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция. В него са констатирани множество нарушения при разходването на общински пари и сключване на договори.

За атаките срещу себе си Рачев обвини офшорни компании, които имали интерес да заграбят минералната вода във Варвара.

В съдебната зала присъстваха и жители на Септември. Кметът е завел дела за клевета срещу хора от инициативния комитет, а те са поискали главния прокурор да разпореди ново разследване срещу градоначалника.