През тази учебна година Област Пловдив зае челните места в страната по брой получени шестици от Националното външно оценяване. Абсолютният шампион за региона е зрелостничката Даяна Михайлова от Карлово. Тя има три пълни шестици – по български език, втори задължителен зрелостен изпит – история и цивилизация, и трети – английски език. Благодарение на постигнатия успех от матурите, младото момиче е прието в един от най-елитните университети в Англия, където ще продължи обучението си.

Зрелостничката Даяна Михайлова от Карлово, е сред най-добре представилите се ученици в страната след матурите за 12-и клас през тази година. Тя твърди, че успехът, който е постигнала е бил за сметка на свободното й време. 

Как е постигнала невероятния резултат на изпитите - вижте във видеото:

Даяна е инициатор на националната дарителска кампания за набиране на средства за ремонт на сградата, която се намира в близост до паметника на Васил Левски.

Когато завърши образованието си в Англия, Даяна ще се устреми към сбъдването на следващата си мечта - да пътува и да работи дистанционно от различни точки на света.

Абитуриентка от Карлово с пълно отличие от три матури368 зрелостници са с двойки, 84 от тях са с по две слаби оценки