Неочаквана атака към председателя на Общинския съвет Савина Петкова предприеха общинските съветници от ГЕРБ. Поводът за това бе срещата в Областна управа между Здравко Димитров, Савина Петкова и омбудсмана Мая Манолова, на която се дискутираха проблемите на жителите в Прослав, заради изградената нова пасарелка.

Нападението бе поето от Спас Гърневски. Той упрекна Савина Петкова, че с присъствието си на тази среща тя е представлявала целия Общински съвет  без обаче да се консултира с останалите съветници. Самият проблем на хората в Прослав бил използван от Манолова, за да отчита дейност за новия си пост, който тя спечелила с политически договорки.

Директорът на НКЖИ Гошо Къчков  също изрази недоумението си от участието на Савина Петкова в тази среща.Според него самата среща била затънала в медийно затъмнение и всичко научили за нея постфактом след нейното приключване. Относно думите на Мая Манолова, че такова „чудо” не била виждала, Къчков предложи на омбудсмана да се запознае с европейските проекти на железопътната компания в Хасково, Свиленград и други големи градове. Веселин Маневски пък упрекна Петкова, че е нарушила правилника на Общинския съвет и е излязла от разпоредените и функции в закона.

Самият председател на Общинския съвет заяви, че тя била на срещатата, представлявайки своите избиратели. Тя се запознала с проблема лично от кмета Иван Тотев и обеща да предостави запис от срещата на общинските съветници, които я атакуваха, за да видят какво реално се е случило на нея, като след това ще чака извинение от тяхна страна. Градоначалникът не пожела да коментира възникналата ситуация, като заяви че има разделение на властта и това си е във функциите на законодателния орган и допълни, че той вярва, че Савина Петкова ще бъде добър председател на Общинския съвет.

Още по темата - в новините на ТРАФИК ТВ:

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg