Кметът Иван Тотев ще поиска подкрепа в Общинския съвет за строителната програма на общината за следващите две години. Още до края на годината ще има гласуване, в което ще бъдат представени всички значими проекти по които в града трябва да се работи. Идеята на кмета е, че 2019 е изборна година и тъй като има най-много политическо говорене относно инфраструктурата, той ще се опита да го тушира предварително. В момента той е възложил да се изкарат количествено-стойностни сметки за всички приоритетни обекти, като те ще бъдат показани черно на бяло пред общинските съветници.

Обектите са: 1 - нов олимпийски басейн в комплекс „Младост”, 2 - изграждането на „Модър Царевец” и реконструкцията на улица „Кукуш”, 3 - реновацията на  „Дондукувата градина” и цялата улица „Христо Г. Данов”. 4 - Първият етап на стадион „Пловдив”,  който включва редица дейности, за да може съоръжението да вземе Акт 16 и да се провеждат футболни срещи. 5 - паркингът пред стадион „Пловдив”, за който ще бъде пуснат конкурс и ще бъде от стратегическо значение.  Според кмета, там може да се направи многоетажен паркинг за 1000 коли.  6 – нова сграда на Математическата гимназия, която ще бъде ситуирана в отредения и парцел зад хотел „SPS”.

Строят олимпийски басейн в комплекс Ще има топла връзка със стария басейн и Спортния диспансер

Последно: Първо Модър-Царевец и пробивът под гарата, след това бутат Бетонния мостИзграждат две локални платна по булевард „Васил Априлов”

Най-големият стадион у нас е в Пловдив ВИДЕО с ДРОН55-хилядното съоръжение близо 30 години стои замразено във времето и пространството