Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, кацна в София. Самолетът трябваше да се приземи на родна земя в 20:30 ч., но поради закъснение кацна в 20:49 ч. Желязков беше видимо отслабнал и изтощен след 6-месечния престой в турския арест.

Пътуването се проведе при изключителни мерки за сигурност, а закопчаният с белезници наркобос беше конвоиран от трима служители на главна дирекция "Охрана", които седяха с него на последния ред в редовния полет на Turkish Airlines. 

Димитър Желязков беше обявен за международни издирване с червена бюлетина на Интерпол на 2 август миналата година. Часове преди това той влезе в Турция през Гърция. Беше задържан в луксозен хотел край Босфора на 4 август в компанията на Бенчо Бенчев, тогава общински съветник от БСП в Бургас, и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. 

Решението за екстрадирането му от Турция беше взето още през октомври, но едва днес той беше предаден на българските власти.

По-късно МВР разпространи видео и снимки от първите минути на Димитър Желязков-Митьо Очите на българска земя.

От летището Желязков директно беше закаран в следствения арест на бул. "Г. М. Димитров", където му е повдигнато обвинение за ръководител на организирана престъпна група. По неофициална информация на БНТ той обвинен и за вторични престъпления - опожарявания на автомобили и чуждо имущество, както и принуждаване на предприемачи да му заплащат "такса спокойствие".

Както TrafficNews.bg вече писа спецпрокуратурата е възобновила и две стари дела за покушения, за които има съмнения, че са поръчани от Несебърския Ал Капоне. В събота следобед съдът ще реши и дали да остави Желязков за постоянно в ареста, каквото е искането на обвинението.

С белезници и с цивилна охрана пристига Митьо Очите от ТурцияКаква е версията на Желязков по обвиненията, които ще получи, ще чуем вероятно утре при гледането на мярката му за неотклонение