Поредна агресия спрямо таксиметров шофьор се разигра преди минути в Пловдив. Син на клиентка на шофьора се опитал да се саморазправи с него, заплашил го и му посегнал.

До това се стигнало, след като Десислав взел клиентка от пресечка на бул. "Васил Априлов", а според твърденията му възрастната жена на много развален български му казала да кара към ЖР Тракия.

Четете още: Пловдивски таксиджия: Карам четирима, отказват да си платят и аз не мога да направя нищо ВИДЕО

Мъжът потеглил в посока кръговото кръстовище на Централна гара, когато жената започнала да крещи на руски, неразбираеми за него неща. 

"Не разбирам руски, а тя очевидно не можеше да ми обясни какво иска. Спрях колата и я помолих да слезе", разказва 25-годишният шофьор. Жената обаче не пожелала да напусне колата и се обадила по телефона на човек, за който скоро станало ясно, че е синът ѝ. 

След 20-30 минути, в които жената продължила да стои в колата, зад таксито спрял черен джип "БМВ" с врачанска регистрация. 

От него слязъл синът на жената, който налетял на бой с на Десислав и го заплашил с убийство. 

"Започна да крещи... какво да те правя сега, какво искаш да те убия ли?", твърдят очевидци на екшъна. Той тръгнал да посяга и да удря таксиджията в гърдите, но Десислав пресякъл опитите за физическа саморазправа. 

Когато наблюдаващите са разкрещели, мъжът се качил на джипа и опрашил с мръсна газ заедно с майка си. 

Поредната агресия идва само ден след националния протест на таксиметровите шофьори, които излязоха с искане за строга присъда за убийците на негов колега в Русе. Към тях за митинг шествие се присъединиха и пловдивските шофьори, които поискаха и увеличаване на минималната ставка за километър на 1 лев, както и повече стоянки и сваляне на данъка. 

Вижте повече в следващото видео на TrafficNews.bg:

Ето и кадри, заснети от очевидците по време на саморазправата: