Около 100 таксиметрови шофьори в Пловдив се включиха в националния протест заради убийството на техен колега в Русе, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Таксиджиите налепиха колите си се със стикери, гласящи „Справедлива присъда за колегата от Русе”. Освен стикерите, шофьорите казаха още няколко думи за убития си колега, с което изчерпаха темата. Доста по-многословни обаче бяха шофьорите относно приходите и разходите в бранша им, като поставиха и поредните си искания към Община Пловдив.

Георги Ряпов, който е председател на една от асоциациите на таксиметровите шофьори, заяви, че иска минималната тарифа, утвърдена от Общинския съвет, да стане 1 лева, а не както е досега 65 стотинки.  Друго тяхно искане е да се направят повече стоянки за таксита в града, тъй като според тях едва 33 са активни, а другите се заемат от граждани. Те ще изпратят писмото си до Общинския съвет и Комисията по транспорт в Народното събрание.

В протеста се включиха представители от повечето таксиметрови компании под тепетата.

В 14.30 колите тръгнаха шествие из града. Жълтите коли ще преминат по бул. „Васил Априлов“, „Христо Ботев“, Сточна гара, бул. „Цар Борис Трети Обединител“ и „Шести септември“.

Ето и видео от протеста: