„Готов съм за предстоящия двубой на 100 процента! Нямаше да съм тук, ако не мислих, че ще спечеля. Мисля, че каквото и да ми поднесе, аз ще се справя с него. Аз съм по-млад и по-гладен от него. Един удар може да реши всичко. Чакам предизвикателството, нямам търпение“. Това сподели при посещението си в Пловдив британската боксова звезда Хюи Фюри няколко  дни преди големия двубой между него и съперника му Кубрат Пулев. Мачът ще се играе на 27 октомври в Арена Армеец в София. Пред медиите Фюри не скри, че е добре подготвен за предстоящия двубой, и че е сигурен в успеха. Подобна увереност изрази и неговия баща и треньор Питър Фюри:

Казах на сина си да се бие като воин, с цялото си сърце и душа, и да победи. Очаквам страхотна битка. За нас е удоволствие нда сме тук, България ни посрещна страхотно. Най-трудно мина - тренировъчният лагер. Сега остава мачът, на който трябва да се насладим. Хюи е много добър боксьор и ще бъде интересно. Шансовете му са много добри, каза Питър Фюри.

Двамата титани ще се изправят един срещу друг на ринга за правото да се изправят срещу Антъни Джошуа за световната титла на Международна боксова федерация (IBF). Компанията, която спечели търга за мача - Епик Спортс Ентъртейнмънт, е основана от пловдивския боксов мениджър Ивайло Гоцев, който от 33 години живее в САЩ и вече е официален промоутър на Пулев. Боксовият клуб "Юнайтед Спортс" пък е на един от първите ни професионални боксьори, стъпили на ринга отвъд океана - Димитър Добрев - Мутата.

Боксовата галавечер на 27 октомври ще включва седем двубоя и у нас ще се предава пряко по DIEMA XTRA и PLAY DIEMAXTRA.

Какво споделиха пред медиите Хюи Фюри, баща му Питър и пловдивският боксов мениджър Ивайло Гоцев, вижте във видеорепортажа на Авел Бялков: