Гневни пловдивчани продължават да сигнализират за състоянието на Рогошко шосе. От ден на ден трасето става все по-трудно за преминаване. Състоянието на пътя е все по-окаяно, дупките стават все по дълбоки, а жертвите все повече.

След последния сняг отсечката е почти непроходима.

„Всяка година се кърпи покрай Задушница и за 2 месеца пак е в ужасно състояние. Отсечката, за която говоря, е с дължина 3 километра. Дупките са с внушителни размери, като цяло неравностите по пътя са 95% срещу 5% равен асфалт. Всеки ден от там минават автобуси, камиони и коли. Време е да се намерят пари за ремонт. В кой век живеем?”, пише наша читателка.

Припомняме, че автобус и пет ТИР-а се потрошиха в дупките. Рейс на Хеброс бус затънал в една от ямите и спукал картер. От фирмата превозвач коментираха пред наш репортер, че ако пътят не се оправи, ще спрат автобусите по тази линия. Така хората от квартала ще останат без градски транспорт.

Наскоро част от собствениците на фирми в района дори решили сами да асфалтират пътя. Щом започнали да пълнят дупките обаче, съседи сигнализирали тел. 112 и ги глобили.

Проект за реконструкцията на ул. “Рогошко шосе” в обхвата от Мост на Адата до землищна граница на Пловдив ще бъде направен в следващите 12 месеца. В момента се подготвя проект за ремонта и предстои да бъде назначена фирма изпълнител.