Шофьор на автобус от градския транспорт на Пловдив или е далтонист, или е престъпник! Това е възклицание на читателка на TrafficNews.bg, станала свидетел на безумното преминаване на червен светофар на градския рейс, пълен с хора. Случката е отпреди няколко дни, когато на оживеното кръстовище на бул. "Васил Априлов" с бул. "България" видеорегистраторът на автомобила на нашата читателка я е документирал.

"Червеното си светеше вече от доста време, не става въпрос за жълт сигнал, преминаващ в червено. Шофьорът на автобуса обаче, без да му мигне окото, просто даде десен мигач и си зави по бул. "България". Ако това беше личен автомобил, може би нямаше да се ядосам толкова - в крайна сметка всеки носи отговорност за действията си. Но да подлагаш на риск живота на толкова хора, които са си платили, за да ги возиш, това е не просто безотговорно, това е престъпление", коментира пловдивчанката.

TrafficNews.bg предоставя видеото на органите на реда - на него ясно се вижда регистрационният номер на автобуса. И чакаме ответната реакция и на шефовете на този шофьор, и на полицията.