Веднага щом приключи ремонтът на бул. „Цар Борис III Обединител” той ще бъде затворен изцяло за движение, заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че се очаква строителите да завършат отсечката до Коледните празници, а след това започва изграждането на мегасцената за Европейска столица на културата.

Нейното издигане ще отнеме две седмици преди тридневните празненства по откриването на фестивалната година. След това ще са нужни около 5 дни, за да може тя да бъде демонтирана.

„Нека хората да си плануват отсега маршрутите. Ще бъде затруднено движението в централна градска част, но е неизбежно”, обясни кметът. 

Паралелно върви и ремонтът на „Централен” градоначалникът обясни, че вече е поръчан гранита през решението на Общинския съвет. Останалата част от настилката от вибро-пресован бетон вече е поръчана и доставена.

Центърът на Пловдив под обсада за откриването на Европейска столица на културатаНад 1000 пловдивчани ще се качат на уникална сцена

Съветниците решиха: бетонни плочки и гранит на пл. “Централен“Този вариант за покритие ще оскъпи проекта с 4,7 млн. лева