Новата представителна кола на Община Пловдив вече се ползва от градоначалника Иван Тотев. Днес той се появи на старта на ремонтите дейности на улица „Захари Стоянов” с чисто новото Volvo S90D5 Inscription.

Започнаха ремонта на основна пътна връзка под Бунарджика ВИДЕОУлица „Захари Стоянов” ще придобие нов вид, частично оправят и съседни улици

Скандинавската компания бе предпочетена пред Мерцедес за автомобил, с който ще се посрещат гостите по време на Европейска столица на културата. Цената на колата е 118 хил, като в нея влиза и неговото сервизно обслужване в следващите 5 години.

„Малко по-твърдо вози от очакваното, но е много удобен автомобил. Има страшно много системи за сигурност”, каза Тотев.

Новият автомобил на общината е най-високият клас, който се предлага от скандинавският производител.  Автомобилът е дизел, като работният обем на двигателя да е 1969 см3, а мощността 235 к.с. Екологичният клас  е  последната генерация на Евро 6. В параметрите е записано още, че максималната скорост на колата е 240 км/ч., а ускорението от 0 до 100 км/ч е за 7 секунди.  Автомобилът има над 40 екстри, които са последна генерация на компанията.  В това число влиза  адаптивен автопилот, автоматично потегляне и спиране при трафик и задръстване, асистент за спазване на пътната лента, автоматично спиране при опасност от удар, като дори предупреждение при умора на водача при засичане на жизнените му показатели. Сензори в климатичната система пък предупреждават за мръсен въздух и го филтрират.

Новият автомобил замени най-представителната кола на градските власти, която  е 10-годишен „Хюндай Соната”.