Двама са загинали, а един е ранен и откаран в болница след катастрофата на военния хеликоптер в Крумово. Информацията е потвърдена от военния министър Красимир Каракачанов. Както TrafficNews.bg съобщи, летателната машина е паднала от височина около 20 метра и се е разбила край пистата на летището. 

Хеликоптерът веднага се е възпламенил, а на мястото по думите на очевидка мигновено са дошли 6-7 пожарни и линейки. 

"Видях как пада - стана мигновено, завъртя се и падна. Властите реагираха бързо, дойдоха седем линейки и шест пожарни", заяви пред наш репортер жена от Ямбол, която чака майка си да се прибере от Англия. 

Три линейки бяха забелязани от наш репортер да напускат авиобазата с включени сирени. Най-малко две са жертвите, но все още не е ясно колко души е имало на борда на хеликоптера и какво е състоянието на предполагаеми оцелели. 

Пламъците към момента са овладени, ала районът е отцепен поради опасност от взрив. 

Десетки чакат близките си от Лондон и Милано, тъй като по план в този час е трябвало да кацнат двата полета. Самолетите обаче близо час не получиха разрешение да кацнат. 

Обновено* към 22 часа: Двата самолета на "Райънеър", превозвали пътници от Лондон и Бергамо за Пловдив вече са кацнали на летището край Пловдив. 

Очаквайте подробности!

ИЗВЪНРЕДНО: Военен хеликоптер се разби край Крумово ВИДЕОМашината гори

Линейки транспортират пострадали! Има опасност от взрив на летището край Пловдив! ВИДЕО и СНИМКИОгромна тълпа от хора чака своите близки, пренасочиха самолета от Лондон