През измината 2015-та година в града под тепетата се вдигнаха десетки сватби…човек дори и добре да живее се жени! Рано или късно всеки си намира майстора и минава под венчило. Някои пловдивчани избраха скромни тържества в тесен семеен кръг, а други биха тъпани, така че целият град да ги чуе. И както хората са казали - щом се обичат младите - да се взимат!

През годината  TrafficNews.bg  ви показа сватбите на много от известните двойки, които минаха под венчило. Ще ви припомним 10 -те най- звездни бракосъчетания!  Ето ги и влюбените, подредени в хронологичен ред. От нас горчиво на младоженците и чакаме снимки от първата годишнина! А от сватбарите на 2016-та очакваме специални покани…

Започваме със сватбата на собственика на най-голямата фабрика за полиетилен в Южна България Георги Пацев и съпругата му Ася, които  узакониха връзката си през януари след 10 години съвместен живот и 3 дъщери. Бизнесменът събра над 200 гости в новотела, а специално за тържеството долетя и гранддамата на сръбския фолк - Цеца Величкович. Любовта, очевидно не трае само три години… Още снимки от сватбата вижте тук!


Няколко месеца по-късно през май сватба вдигна друг небезизвестен пловдивски бизнесмен - Георги Стефанов, по-известен в хайлайфа като Жоро Визиото. Влюбените направиха пищно тържество, малко след като младоженецът обяви фалит и продаде фирмата си, но това очевидно не им попречи на веселието. Сватбата бе с код - бяло и праскова, а булката Мария бе с невероятно красива рокля тип "принцеса".  До сутринта за гостите е пяла близката приятелка на Визиото Таня Боева. Още за сватбата четете тук!


Няколко дни след Жоро Визиото под олтара мина и собственикът на Бачи - кипърският бизнесмен Анастасиос Симилидис и дългогодишната му приятелка Татяна. Двамата избраха църквата „Света Богородица". Шафери на младоженците бяха трите им момчета, а шаферки - дъщерите от първия брак на Тасо. Известна гръцка певица и Коцето бяха част от програмата за гостите в Новотела. Само цветната украса е струвала 20 000 лева, коментират запознати.


                     

През юни месец градът се разтресе от сватбата на самбистът Иван Запрянов - Зулата и дългогодишната му приятелка Мария Трендафилова. Лудият купон се развихри в хотел "Марица", а партито, бе разгорещено от фолк звездата Ивана. Кум на Иван и Мария стана синът на пловдивския бизнесмен Атанас Търев - Кирил, а кума приятелката на булката Стефана Янева. Младоженците живеят на семейни начела  от няколко години и вече си имат и 6-годишен син. ВИДЕО от тържеството вижте тук!


 

Няма как да пропуснем  и сватбата на наследника на най-голямата транспортната фирма в Източна Европа- ПИМК Костадин Филипов и неговата любима Тити. Огромната сватбена процесия от лъскави автомобили и влекачи огласи Пловдив на 12 юни. В парада се включи и тир, който бе изписан като сватбена картичка. За няколко часа сватбарите блокираха града и не остана пловдивчанин, който да не е разбрал, че някой се жени! След като подписаха в Дома на младоженците, сватбарите се отправиха да празнуват в хотел "Санкт Петербург". Ето такава сватба Пловдив не вижда всеки ден…


      

Дъщерята на собственика на веригата ресторанти "Даяна" - Милена Гинова и ученическата й любов Станислав Андреев също минаха под венчило това лято. Милена се влюбила още от гимназията в тогавашния футболист в юношеския отбор на Ботев Пловдив – Станислав и оттогава двамата са заедно. Пищната сватба се проведе в новотел Пловдив и впечатли всички със стил и неподправена красота.



Няколко месеца по късно - през септември сватба вдигна още един от наследниците на известната верига ресторанти, братовчедът на Милена - Коко и любимата му Магдалена. Освен с красота, младоженците впечатлиха и с добри сърца. На своя сватбен ден те избраха вместо цветя да подарят на едно малко цветенце шанс за живот и здраве. На масата на двойката и кумовете имаше кутия, която събираше средства за лечението на малката Амелия, която се бори с тежко заболяване. Снимки на младите влюбени може да видите тук!


През месец септември заветното „Да” каза красавицата Маргарита Папазова, която се омъжи за архитект Божидар Карапанов на пищна церемония в новотела.  Двойката сключи църковен брак в кукленския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, тъй като мястото е много специално за тях. След това в градината на новотела ги очакваше арка от цветя, а залата в която се проведе тържеството бе специално украсена с хиляди цветя.  Младоженците разрязоха 8-етажна торта, а всеки от 200-те гости на събитието получи специален подарък за спомен.  Кумуваха Атанаска и Димитър Аврамови. Вижте приказното тържество тук!


Година след като синът на бившия телевизионен бос Георги Барбудев – Веселин и приятелката му Ани Денева сключиха граждански брак, двойката вдигна шумна сватба тази година  в новотела.  През септември миналата година пловдивчаните подписаха, но заради напредналата бременност на булката, те отложиха тържеството. Тази година обаче пищната сватба не се размина! Специален гост на тържеството бе певецът Любо Киров. 

     

Не на последно място се подрежда септемврийската сватба на бившият халф  на „Ботев“ Тодор Тимонов и бившата „Мис Пловдив“ Таня Врачева. Двамата събраха над 200 гости във Виенския павилион на панаира, а кумове на красивата двойка бяха международният съдия Георги Кабаков и годеницата му Ралица. Специален гост на тържеството беше музикантът Дичо, който обаче беше буквално засечен от професионалния дует, който направиха Тимонов и приятелят му Георги Куртев на песента на Алла Пугачова "Милион алъйх роз".  Видео от изпълнението им вижте тук!


* Още от сватбите през изминалата година може да видите в галерията!

Още новини от хайлайфа четете ТУК

TrafficNews.bg