"През миналата седмица с радост прочетох, че ОП "Паркиране и репатриране" се е сдобило с два нови и мощни "паяка", които на всичкото отгоре щели да патрулират до късно вечер. Уви, добрите новините се оказаха силно преувеличени. Още в петък - 9 март, около 19 ч. улица "Авксентий Велешки", на която паркирането е забранено, беше блокирана от безразборно паркиралите клиенти на намиращото се в близост заведение.

 

Далеч по-голямо беше изумлението ми, когато на следващия ден - събота, когато в Пловдив функционира "Синя зона", още от 16 ч. улицата изглеждаше по същия начин. Явно в града ни правилата са само на хартия или се прилагат избирателно."

Това ни написа читател на TrafficNews.bg, който нарече ситуацията "тъжен дебют за новите паяци в Пловдив". Припомняме, само преди дни шумно бяха представени двата нови репатриращи автомобила, струващи почти половин милион лева, които ще се изплащат следващите пет години. Пак шумно бяхме уведомени, че първите чисто нови паяци в общинските звена започват да вдигат масово нарушители в Пловдив още от 7 март. И ще започват работа в 6 часа сутринта. И ще работят през цялата светла част на деня... Даже ще вдигат джипове.

Очевидно е, че между анонсиране и рекламиране на нещо и действително свършена работа - разлика колкото щеш. Особено на това място, заснето от нашия читател, за което сме писали нееднократно. Май дебютът на нови-новиничките паяци наистина е тъжен...