Хиляди Facebook потребители споделиха видео от улична камера, на което ясно се вижда как таксиметров шофьор краде куче.

Мъжът необезпокояван вкарва животинчето в багажника, като действието се развива в столичния квартал "Драгалевци".

Заснет е регистрационният номер на таксито. То е на фирмата "Аутолидер България" и според запознати е единственото такси, регистрирано там.

Видеото беше публикувано от друга пострадала от кражба на домашен любимец. Яна Димчева твърди, че същият този мъж откраднал кучето на съседката й, а после е взел и нейното. И двете кучета са породисти - каракачанка и немска овчарка.

От "Dog Help-BG" споделиха пред екипа ни, че мъжът е върнал откраднатото куче от видеото, но немската овчарка на Яна Димчева не била намерена.

За престъплението се е оправдал, че му е харесало и просто е решил да го вземе, но категорично отрича да е извършвал втора кражба.

"Веднага след като престъпникът беше хванат от полицията той върна кучето и го пуснаха. Без никаква парична глоба или наказание, моментално беше пуснат на свобода", сподели пред TrafficNews.bg Радослав Рангелов от "Dog Help-BG".

Дни след като кадрите набраха широка популярност в социалните мрежи авторката на поста сподели, че е получила заплахи. Оказа се, че те идват от съпругата на мъжа от видеото. 

От организацията, която помага на животните и на техните стопани "Dog Help-BG" апелират за помощ.

Всеки, който има информация за откраднатото куче или за шофьора може да пише на redaktor@trafficnews.bg

Собственикът предлага парично възнаграждение на този, който му върне кучето на име Торо. Домашният любимец е откраднат в столичния кв. "Драгалевци".

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели.