Отвориха за движение булевард „Васил Априлов” днес. На официална церемония кметът на града Иван Тотев преряза лентата на реконструираната част от трасето и пусна движението. Новата отсечка бе осветена от свещеник, а на откриването присъстваха районните кметове на града, както и зам.-кметът по транспорта Златин Велев. Градоначалникът заяви, че започват процедури по отчуждаването на имоти на „Васил Априлов”, за да може да стартира и следващият етап от реконструкцията.

Участъкът между „Войнишка слава” до „6 септември” е напълно преобразен, но все още предстоят завършителни дейности. Ремонтите дейности по булеварда бяха свършени предсрочно, като и маркировката е сложена на голяма част от пътя. 

Междувременно затварят за два месеца част от булевард “Руски“, като Тотев се надява двата булеварда да бъдат изцяло завършени в средата на годината.

Припомняме, че мащабният проект беше стартиран в края на юли 2017 г. - беше положена над 600 метра топлопроводна мрежа, а после бяха предприети и строително-монтажните работи.

Вижте повече във видеото: