Подпалвачът на денонощния магазин в Пловдив е служителят, който задигнал оборота от обекта, научи TrafficNews.bg.

Както съобщихме, огънят е пламнал в нонстоп за алкохол и цигари на 16 юли в 6.20 часа. Един пожарен автомобил се отзовал на мястото, като огнеборците бързо са потушили пламъците. 

Арестуваха млад пловдивчанин, обрал денонощен магазин и го запалилПожарът е бил за прикриване на следите

Александър работел в нонстопа от няколко месеца. В ранните часове на деня той решил да задигне оборота на магазина и да избяга. За да прикрие следите си, подпалил кошчето, от което са тръгнали пламъците.

Случайна минувачка видяла пожара и веднага сигнализирала на спешния телефон 112. За няколко минути огнеборците потушили пламъците, но въпреки това е била унищожена стока и техника.

Видеокамерата в обекта обаче записала действията на младия пловдивчанин. Той имал и съучастник – негов приятел, който преди палежа бил в магазина.

С нас се свърза собственикът на нонстопа. Той разказа, че щетите са много повече от обявените 4000 лева.

„Унищожени са касовият апарат и кафе-машината. Изгорели са пакетирани стоки, както и 200 кутии цигари, стелажи, витрини. По груби сметки всичко възлиза на 15 хиляди лева. Няма да споменавам и дните, в които не работехме, както и разходите за ремонт”, разказва Ангел.

Той посочи още, че в нощта на палежа не прибрал оборота, който бил около 5 хиляди лева.

„Полакомил се е и решил да ги вземе. Мислил си, че ако запали магазина, няма да заподозрат него. Имал е и съучастник, които е на 17 години. Двамата са избягали”, допълва собственикът.

Десет дни след престъплението разследващите са открили и арестували 20-годишния Александър, който е и криминално проявен. Пред униформените той е признал всичко и е бил задържан за 24 часа. Неговият приятел пък е разпитан и освободен.

Срещу 300 лева гаранция младият мъж е бил освободен.

Собственикът е категоричен, че ще заведе иск срещу Александър за причинените вреди.

20-годишният пловдивчани е възпитаник на професионалната гимназия по транспорт.  От справка на МВР става ясно, че не за първи път е клиент на полицията.

Ден след палежа е публикувал във Фейсбук, че се намира в Австралия, и отправя апел към полицаите да не го притесняват.

Съучастникът на Александър: