Служителите на Пътна полиция - Пловдив откриха и санкционираха водачът на автомобил, който качи на шофьорската седалка детето си. Абсурдната ситуация бе показана в TrafficNews.bg след сигнал на наш читател. 

Малчуганът бе заснет как е хванал кормилото на кръстовището на хотел „Санкт Петербург”. Детето е седнало в шофьора, който все пак управлява колата, но това не омаловажава безотговорната му постъпка. 

Постъпката е нарушение и на закона за движение на пътищата, който изисква децата да се возят в автомобил в столчета, и то поставени на задната седалка, а не на шофьорското място. Според правилата  децата трябва да ползват столчета до достигането на ръст от 150 см и тегло 36 кг. 

Полицаите от КАТ са открили виновния шофьор, а след като очевидецът на ситуацията  е дал показания в полицията, на нарушителя е съставен акт. Виновният шофьор е заявил, че го е взел само за минута на кръстовището, защото плачело. 

"Винаги реагираме на сигнали на граждани и публикации за нарушения по Закона за движение по пътищата, но за да санкционираме нарушителя , трябва човекът , който е видял нарушението, да свидетелства" коментират от пресцентъра на ОД МВР - Пловдив.