След публикация на TNS.bg дали преместеният кметски паркинг до Радио и телевизията е законен, той вече пустее, видя наш репортер. Вторник ви показахме как кметът Иван Тотев бе паркирал колата си на новите паркоместта, които са сложени точно до контейнери за смет.

Зам.-кметът Златин Велев тогава заяви, че няма нарушение на закона. Зоната около Радио и телевизията била с пропускателен режим, а сметоизвозването било организирано в ранните часове и така колите не пречили за обслужването на контейнерите.

Полицаи пък обясниха, че в случая кметът не е нарушил закона, тъй като има поставени знаци, които оказват паркоместа.  Самите знаци обаче са в разрез със закона. Административно се гледа кое е първичното – знаците или казаните. В случая това са казаните, а след като има схема за разполагането им там, те не могат да съществуват заедно с паркоместата.

Дали новият паркинг на властта пустее заради страх кметовете да не бъдат хванати в крачка отново или просто местата са свободни заради пътувания на управляващите не може да се каже. Със сигурност обаче трите празни места в зона, в която паркоместата са кът, правят впечатление. Контейнерите за смет все още са оцелели, но най-вероятно скоро ще трябва да си търсят нови места за паркиране.

А ето така изглеждаше мястото преди два дни

Още новини ТУК

TNS.bg