Шофьор с 6 месеца стаж е карал автомобила Хюндай Йоник, който вчера се блъсна с пежо на кръстовището на бул. „България” с улица „Огражден”, научи TrafficNews.bg. Автомобилът, шофиран от 19-годишния младеж от село Рогош, е бил служебен.  Младежът е посетил УМБАЛ „Св. Георги”, като след преглед е бил изписан.

Неговият спътник, който  изпадна от автомобила след удара, е оставен в  болницата с множество наранявания. 17-годишното момче от Рогош е с контузия на гърди, корем и фрактура на нос и челюст. Няма опасност за живота му. По-късно снощи в болницата е отишъл за преглед и третият пострадал от Хюндая – 18-годишно момче, което е освободено за домашно лечение.

Другият шофьор е на 72 години и също е карал служебен автомобил. Пробата за алкохол на двамата водачи е отрицателна.  

Припомняме, че двете коли са удариха вчера край многоетажния паркинг на панаира. Пежото е правило ляв завой, а хюндаят се е движил направо, посока колелото. След като двете коли са се сблъскали, хюндаят се е ударил  в стълб, а оттам е продължил движението си около 40-50 метра. През това време единият от пътниците в колата е изпаднал. По цялото трасе имаше разпиленичасти и стъкла.

Единият от пострадалите при мелето до Панаира изпаднал от колата след удара СНИМКИНай-вероятно причината за инцидента е висока скорост

Двама души са пострадали при зверския удар до Панаира СНИМКИДвете коли са се ударили толкова силно, че са на 50 метра разстояние една от друга