Фирмата, която е изпълнител по програмата за енергийна ефективност в блок 28 в пловдивския район „Тракия”, е отстранила голяма част от забележките на хората. Предстоят обаче довършителни работи. Това заяви собственикът на „Сити Билд Студио” Васил Антонов.

 TrafficNews.bg разказа за проблемите във въпросната жилищна сграда преди няколко седмици. Тогава към нас се обърнаха пловдивчани, които се оплакаха, че майсторите „са си оставили ръцете по домовете им”.

На места липсваше мазилка по терасите, материалите се рушаха, а мръсотията бе от пода до тавана. В същото време скелетата все още бяха монтирани пред фасадата, а работници довършваха заложената им задача.

„Майстори” си оставиха ръцете на саниран блок в Пловдив, хората се чудят какво да правят СНИМКИМизерия, спестяване на труд и материали и калпаво свършена работа в панелка в Тракия

Васил Антонов коментира, че няма как в средата на работния процес да няма забележки.

„Всички дефекти са отстранени. Хората бяха изнервени от дългия ремонт, но ние бяхме още в средата на строителния процес. Скелетата бяха на място, а работниците по местата си.  Не може да си позволим да оставим някой апартамент в такова състояние. След това отново майсторите минават през всеки един апартамент и той се довършва”, каза Васил Антонов.

Срокът за изпълнение е в първата половина на септември. Дотогава ще продължат и довършителните работи, за да се изпълни изцяло заданието по програмата.

Собственикът на фирмата разказа още, че лично се е срещнал с жителите на блока. Те са били уверени, че домовете им няма да бъдат оставени недовършени, а точно обратното – до края на периода всичко ще бъде изпълнено.

„Аз държа на професионално свършената работа. В средата на строителния процес не може да се каже, че е готово. Към момента 80% от всички живущи са подписали декларации, че всичко е свършено, както трябва и че нямат претенции. И въпреки това работата по обекта продължава, макар че сме пред финал. Отстраняваме дребни забележки”, довършва Антонов.

Той обясни още, че за проекта са вложени само италиански висококачествени материали. При контролните проверки не са били констатирани нарушения или строителни дефекти.

Екипът на TrafficNews.bg ще ви покаже напълно завършения блок след края на заложения по програмата период.