Танцьорката Габриела Медарова, която попадна в медиите след поредния скандал, който предизвика в пловдивски нощен клуб, е задържана за 24 часа. На 9  срещу 10 май  Медарова, която е освободена срещу 5 000 лева гаранция, нападнала Катя Андреева , която празнувала 21-вия си рожден ден. Екшънът се разиграл в тоалетната. Габриела излязла от една от кабинките, в която се била затворила с гаджето си, без да бъде предизвикана по никакъв начин халосала Катя по носа, а след това се върнала в бара. Андреева паднала на земята, а от носа й шурнал кръв. След намесата на охраната, тя била изведена и откарана в болница. Въпреки, че всички замесени в инцидента са разпитани още на 10 сутринта, Габриела до днес не бе задържана. Едва след като на случая бе дадена гласност и пострадалата проговори пред TrafficNews.bg, институциите реагираха по-адекватно. 

Районна прокуратура-Пловдив разпореди провеждането на бързо производство относно нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. с чл. 130, ал. 2 от НК.

От установените към настоящия момент факти е видно, че в ранните часове на 11.05.2018г. Катя Атдреева празнувала рожден ден със свои приятели. Около 02.50 часа Андреева отишла до тоалетната в заведението и на излизане непознато за нея лице от женски пол й нанесло удар с юмрук в лицето в присъствието на очевидци. От удара Катя  паднала на земята и от носа й потекла кръв.

Установена е самоличността на лицето, отправило удара - Габриела Медарова, като към настоящия момент същата е задържана за 24 часа.

По делото предстои установяване и разпити на всички очевидци на инцидента, изготвяне на медицинска експертиза относно вида на нанесената на пострадалата телесна повреда и механизма за причиняването й, съобщават от прокуратурата. 

За престъплението по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. с чл. 130, ал. 2 от НК законът предвижда наказание до една година лишаване от свобода или пробация.

Работата по случая продължава.

Припомняме, че срещу Габриела има повдигнати три обвинения, като за едно от тях тя може да получи до 3 години лишаване от свобода. На 15 април   джип „БМB Х-5“ тя потрошила 10 автомобила, паркирани на бул.  „Македония“. Медарова е била употребила алкохол и наркотици. 

Всичко ца инцидента четете тук!