Къщата на Димитър Ръжев, който в понеделник сутринта уби в хотелска стая 24-годишната Златена Стоянова, е била разбита и ограбена, научи TrafficNews.bg

Както медията разказа, домът на Ръжев се намира в пловдивското село Брестник. В деня на убийството, наш екип забеляза, че вратите и прозорците на постройката са отворени. Единствено металната врата на двора, бе заключена с верига и катинар.

Пари, секс, наркотици и алкохол: Как се стигна до убийството на Златена и ареста на Димитър? ВИДЕО и СНИМКИКъщата на Ръжев пази спомен от последния запой на двойката

Преди два дни обаче те били изкъртени, вратите отворени, а къщата претършувана. Спрягани за автори са приятелите на Ръжев, които вероятно са наркозависими. Те са търсили пари и ценности, които Димитър е съхранявал.

Последният е бил ценител на скъпия алкохол. Той постоянно е снимал колекцията си от уискита, водки и няколко бутилки „Дон Периньон” и споделял в социалните мрежи. Най-вероятно крадците са търсели именно бутиковите питиета. Набелязана плячка са били и парите, които Ръжев е получил след продажбата на имот в селото.

На място в сряда са били представители на МВР, повикани след кражбата.

Към този момент не се знае какво точно липсва от къщата.

Припомняме, че във вторник Димитър Ръжев се изправи пред магистратите в София, пред които зяви, че  Златена била демонът, която подала "ябълката на жена му, а тя от своя страна на него". Пак от обяснянията му пред медиите стана ясно, че не момичето, с което са се познавали от няколко месеца, е причина съпругата му да го напусне. 

Преди заседанието Ръжев сам е обяснил, как и защо е убил момичето. Първоначално решил да я удуши. В последствие започнал с една бутилка от уиски да я удря в главата. Когато била мъртва, той се ядосал, че едното окото на момичето е отворено, другото затворено и забил ножица в окото й.

Димитър призна как е убил Златена ВИДЕО и СНИМКИМъжът сам завел полицаите при трупа

Ръжев без капка угризение: Радвам се, че я убихСпоред него Златена е била причината съпругата му да го напусне

Разкрития: Димитър и убитата Златена са купонясвали в Пловдив дни преди смъртта на момичето СНИМКИЖената на Ръжев го напуснала, заради системен тормоз