37-годишният Димитър Ръжев, който е задържан за убийството на 24-годишната Златена Стоянова, е бил в дискотека в Пловдив с жертвата само няколко дни преди момичето да бъде намерено в хотелската стая мъртво.

Димитър е сниман заедно в Златена в пловдивски поп-фолк бар в нощта на 11 срещу 12, когато двамата посетили студентско парти. От снимката по нищо не личи, че в края на същата седмица, младата девойка ще бъде убита по особено жесток начин и то от човека до нея.

Убийството се случва в столичния хотел Рила в стая, наета от момичето за период от 3 дни до неделя включително. Димитър слязъл на рецепцията в неадекватно състояние и видими наранявания. Междувременно девойката била открита с множество травми, прободена с вилица в окото и удушена в стаята.

Според неофициална информация и Димитър, и Златена са били в алкохолно-наркотичен делириум. Това изобщо не е изненадваща констатацията - Димитър е бил хероино зависим и преди около 7-8 години е бил в комуна, гласи информация от източник на TrafficNews.bg. Дали заради дрогата, или личностни особености, от край време Димитър е бил много агресивен. Наскоро жена му, от която има две деца, го е напуснала от къщата в Брестник, където живеели. Според съседи, младата майка се оплаквала от системен тормоз и душене.

Близки хора до семейството разказват, че мъжът се опитал да запали къщата си в пловдивското село, залял я с нафта, но съсед го спрял да драсне клечката. Преди време е имал разрешително за оръжие и пушка, но тя му е отнета след като е заловен с метадон.  Към този момент Димитър работи в погребално бюро. Не е ясно от колко време е имал отношение със Златена, нито какво е довело до ескалация на напрежението и смъртта на момичето. По всичко личи обаче, че 24-годишното момиче му се е доверявало, а последната седмица е прекарало плътно в неговата компания

По случая работиха Ива Модова и Виктория Петрова

Очаквайте подробности!

Ясна е самоличността на убитата от пловдивчанина Ръжев женаЗлатена е от старозагорския град Гълъбово

Задържаният за убийство Ръжев, бил и душил жертвата си СНИМКИТри дни двамата прекарват в обикаляне на заведения в столицата