37-годишният Димитър Ръжев, който е арестуван за убийството на 24-годишната Златена Стоянова в хотелска стая в "Рила", е разказал как е сложил край на живота на момичето. Това стана ясно от думите на Ангел Бадънков, началникът на сектор „Криминална полиция”. 

Вижте повече:

Пари, секс, наркотици и алкохол: Как се стигна до убийството на Златена и ареста на Димитър? ВИДЕО и СНИМКИКъщата на Ръжев пази спомен от последния запой на двойката

"Първо реших да я удуша, каза той. В последствие започнал с една бутилка от уиски да я удря в главата. Когато била мъртва, той се ядосал, че едното окото на момичето е отворено, другото затворено, и направил това зверство да забие ножица в окото", коментира Бадънков по БТВ. 

Мотивите за убийството не са съвсем ясни. Димитър е признал, че е употребил алкохол и наркотици преди 2-3 дни, а при разпита непрекъснато повтарял „Трябваше, трябваше”. Мъжът, който живее в пловдивското село Брестник, е бил освидетелстван с ТЕЛК заради психично заболяване, като според близки, увреждането е настъпило заради прекомерна употреба на наркотици. Така смята и Ангел Бадънков, който посочи, че дрогата е отключила психическите проблеми, които вероятно са довели до извършване на убийството. Той допълни, че вероятно Златена не е дала никакъв повод на инквизитора си. 

Разкрития: Димитър и убитата Златена са купонясвали в Пловдив дни преди смъртта на момичето СНИМКИЖената на Ръжев го напуснала, заради системен тормоз

Въпреки това полицейският началник отбеляза, че поведението на Ръжев, който сам завел полицаите при трупа на девойката, не е било отявлено ненормално.

„Не беше типичният луд, беше трезвомислещ и се правеше на луд (…) част от разговорите, които водихме, бяха много подредени и много смислени”, разказва Бадънков. 

Той посочи, че задържаният за убийството сам завел полицаите до стаята, където било тялото на жертвата. Комисарят говорил с него, при което арестуваният признал, че 2-3 дни преди това е взел наркотици и е пил, а след това разказал как отнел живота на жената и какво причинил на трупа след това.

„В годината по 1-2 такива случая има. От моя анализ, винаги това се случва преди Нова година – шесторното убийство, това, винаги в този период се случва”.