Колите по пътя Пловдив – Асеновград вече се движат само в новото платно  до кръговото движение за Крумово, което също е преполовено.

Въпреки прогнозите за сняг и студено време, строителите и техниката на фирмата изпълнителят „Иса 2000“ вече подготвят старото трасе.  Те стържат стария асфалт, като режат и клоните на дърветата в близост.

В новия път обаче се образуват колони. Причината е, че пътят е по-тесен и и по него има непрекъсната линия, която забранява изпреварването.  Редица шофьори пробват да изпреварят, но по трасето не могат да минат три коли, и те се прибират обратно.

Припомняме, че шефът на АПИ Дончо Атанасов заяви, че вече е изработено задание за локалите и кръговите движения. Целта е максимално да се  приберат локалите към директното трасе.

Двете нови кръгови ще свързват локалните платна с главната отсечка – при входовете на Асеновград и квартал Долни воден. До две  седмици се очаква да стартира и процедура по изграждането им. Целта е да бъде улеснено придвижването до имотите в района, както и да се улесни достъпът на настоящи и бъдещи инвеститори в района.

Друга важна стъпка е  за отчуждаването на имотите. Очаква се да се съгласуват всички проекти, а след това трите общини да процедират парцеларните планове. След съставяне на окончателните проекти и необходими регистри ще се пристъпи и към отчуждаване на имоти.