Жители на блок в Кършияка станаха победители в кампанията за лоялна сграда на EVN Топлофикация за отоплителен сезон 2017/18 г. Сградата на бул. „България“ 158 в Пловдив спечели първо място в кампанията, която е под наслов „Направете сградата си по-уютна с наша помощ”. Спечелената сума от 3500 лв. се предоставя на етажната собственост в сградата, като собствениците сами ще решат как да я използват за целите на сградата. Второ и трето място в кампанията спечелиха сгради в ЖР „Тракия“, съответно с награди от 2500 и 2000 лв. Основен критерий за участие и класиране в кампанията е процент ползване от обитателите в сградата на централно отопление и битова гореща вода и редовно заплащане на потребената топлинна енергия. 

EVN Топлофикация поддържа 180 км топлопреносна мрежа в Пловдив като за последните 10 години са изградени и повече от 200 нови абонатни станции. Ежегодно дружеството инвестира в обновяването и модернизиране на производствените мощности и топлопреносната мрежа. Някои от големите проекти в последните години бяха положените нови главни топлопроводи по бул. „Васил Априлов“ , бул, „Шести септември“, бул. „Пещерско шосе“ и др.

От 15 октомври 2018 г. EVN Топлофикация започна полагането на последните 30 метра от новия магистрален топлопровод по бул. „Васил Априлов“, който се полага в част от кръстовището на бул. „Васил Априлов“ с бул. „България“. Изкопните и монтажни работи по финалното трасе ще протекат поетапно пo протежение на десния завой от бул. „Васил Априлов“ към бул. „България“ в посока изток, без движението да бъде спирано.

Финалният етап на проекта ще позволи топлоснабдяването на града да има още една резервна връзка за клиентите от южната страна на река Марица.