Пловдивчани искат денонощна охрана на Бунарджика, влакче и без паметник на Альоша

Днес е общественото обсъждане за съдбата на хълма

Пловдивчани ще могат да дадат днес предложения как да бъде преобразен и облагороден парк Бунарджика. Общественото обсъждане ще се състои от 18.00 часа край акведуктите,които се намират до двете гимназии.  На него всеки ще може да даде предложения, а от администрацията ще запишат всяко едно от тях.

Анкета в TrafficNews.bg показа и нагласите на пловдивчани относно съдбата на тепето. В нея са участвали 3076 души. Най-много от тях смятат, че е нужна денонощна охрана на хълма, за да бъде по-привлекателно място за пловдивчани. За сигурността са гласували 26,01 %.

На второ място е туристическо влакче до върха на хълма с 23,89 %. Припомняме, че тази процедура вече е приключила, като скоро влакчето, което ще е с два вагона, ще качва пловдивчани и гостите на града до върха.

18,53 % от участниците в допитването ни са на мнение, че хълмът трябва да стане още по-зелен с повече цвят и озеленяване. На близо 17 % от пловдивчани паметникът на Альоша е трън в очите им и трябва да се премахне, а 15 % искат ново осветление.

Паралелно с резултатите от обсъждането, район „Централен” е пуснал обществена поръчка за обновяването на хълма на стойност 2 млн. лева. Проектът може да видите в линка отдолу: