Общината спечели делото за отчуждаване на имота до новото кръгово кръстовище на булевард "6 септември", съобщи кметът Иван Тотев днес. Днес ще бъде уведомен собственика и ще бъде дадено разписание за събарянето на постройката, за да може да продължат ремонтните дейности в района.

Ако собственика не извърши демонтажа на постройката сам, Община Пловдив ще отговаря за събарянето, поясни още градоначалникът. В рамките на следващите няколко месеца ще се извършват довършителни работи по трасето, което и към момента функционира, въпреки че не е завършено. Ще бъдат изградени велоалеите, както и ще бъде финализирано кръговото кръстовище с директна връзка към бул. "Марица ЮГ".

Съдебната битка проточи работата по булевард „6 септември” с няколко месеца.

Припомняме, че частник обжалва премахването на постройката му, непосредствено до магазин Мосю Бриколаж. Земята е общинска, а постройката е продадена преди години. Въпреки това собственикът е обжалвал премахването й. 

Сега „Щрабаг” ще завършат цялото трасе. 

В края на септември общинският съвет в Пловдив одобри споразумението с ЕБВР за удължаване на крайния срок на усвояването на 30 милионния заем. По този начин фирма „Щрабаг” ще има краен срок да завърши ремонта на четирите основни булеварда до лятото на 2019 година, въвеждането в експлоатация на "6-ти септември" обаче се очаква да се случи много по-скоро.

В мотивите е записано, че заради отчуждителни процедури на булевард „6 септември” и „Северен”, както и забавянето на Коматевско шосе заради археологията е наложило подписването на анекса. Въпреки това от градските власт уверяват, че булевард „Руски”, „6 септември” и „Коматевско” ще бъдат завършени до няколко месеца, а отлагането се налага заради изграждането на новия булевард „Северен”.