Само за месец пловдивчани мърлячи превърнаха високотехнологичното санитарно чудо в центъра на Пловдив в бунище. Мокри салфетки и хартии са покрили пода, мивките са омазани, огледалата също. За мизерната ситуация сигнализира наш читател. От любопитство той е решил да изпробва новите тоалетни на улица „Железарска”, но вместо европейски вид, той заварва типично байганьовска картинка.

„Толкова се изписа за тези нужници за 180 бона, че реших да видя колко са модерни. Още с отварянето на вратата, и ми се отщя. Хората не са свикнали с модерното, с новото и съответно за има-няма месец го превърнаха в свинщина”, сподели пред наш репортер пловдивчанинът.

В помещението всичко е автоматично - има сензори за водата, за сапуна, за изсушаването. Има отопление, бойлер с топла вода, има и кът за майки с пеленачета, пригодени са за инвалиди. Седалката се почиства, дезинфекцира и изсушава преди и след всяко ползване.

Наш репортер се свърза за коментар с шефа на фирмата, стопанисваща модерното съоръжение.

„Всеки ден нашите служители допълнително почистват санитарния възел, изхвърлят и кошчетата за боклук. Наясно сме, че вече има мърлячи, които не пазят. Оказва се, че с монтирането на тоалетните изпреварихме манталитета на пловдивчанина”, коментира шефът на „Чистота” Иван Стоянов.