Антични зидове и глинени съдове изскочиха при мащабния ремонт на ул. „Отец Паисий” в Пловдив. Археологическите находки се появиха недалеч от градинката със Седмия хълм. Екипът на наблюдаващия археолог Мая Мартинова проучва на място древните руини, съобщава PlovdivTime.bg

Обектът се разчиства и заснема от специалистите. Мартинова увери собствениците на магазини наоколо, че проучванията няма да забавят ремонта на емблематичната улица в центъра на Пловдив. „Както виждате, ние по никакъв начин не пречим на работата. Строителите работят на съседните участъци”, допълни тя.  

Според първоначалните планове „Отец Паисий” трябваше да остане затворена за три месеца. Последно се разбра, че сиенитните павета ще бъдат върнати и подредени отново, което вероятно ще удължи срока на ремонта. Днес строителите се сблъскаха и с друг проблем – улицата затъна във вода. Оказа се, че част от къщите на аристократичната улица нямат тръби за извеждане на обратните води от жилищата. В момента работниците се опитват да отводнят терена.