Нова обществена поръчка са пуснали градските власти за мащабния ремонт на трите булеварда, свързани чрез Коматевския възел. Тя е за строителен и инвестиционен надзор на проекта. В поръчката се вижда, че оферти ще се приемат до 7 януари, което означава, че избран изпълнител преди февруари не може да има.  Така ремонтните дейности се очаква да започнат през март.

Припомняме, че голямата поръчка за 7,5 млн. лева за строителните дейности по бул. „Христо Ботев”, Коматевско шосе и „Копривщица” бе спечелена от „Драгиев и Ко”.

Фирмата рекордьор по поръчки в Пловдив взе и ремонта на бул. „Христо Ботев” и възела за 7,5 млн. лева„Драгиев и Ко” победи само с 1,19 точки другата позната компания „Пътинженеринг” в поръчката

В същото време се очаква и зелена светлина за проекта на Гаровия площад по „Региони в растеж”. Той включва всички пешеходни зони по бул. „Христо Ботев” от ул. „Любен Каравелов” до „Цанко Дюстабанов”. Там ще работи консорциума между Пиринстрой и Пересек. Очаква се двете поръчки да бъдат изпълнявани паралелно.  

Обновяват целия район около Централна гара, над 1,3 млн. ще струва гаровият площад СНИМКИФирмата изпълнител ДЗЗД „Пиринстрой – Парсек” чака зелена светлина от НИНКН

Преди време кметът Иван Тотев каза, че  внимателно и поетапно ще бъдат ремонтирани трите булеварда, свързани чрез Коматевския възел.  Мотивите му бяха, че заради Европейската столица на културата нещата ще се правят така, за да не се блокира движението.

„Ще започнем от Коматевско шосе от страната на район „Южен”, а след това ще отидем към бул. „Христо Ботев” и „Копривщица”,обясни кметът.

След като се сменят водопроводите ще започне ремонт на пътните и пешеходните зони. В поръчката е записано, че трябва да се подобри транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, подобряване безопасността на движение на транспортните и пешеходни потоци и добро отводняване на пътя и пътното тяло.