Реконструкцията на трите булеварда, свързани чрез Коматевския възел, ще бъде извършена от „Драгиев и Ко”. Компанията на Цанко Драгиев, която ремонтира почти всичко в града, е взела минимален аванс пред другата добре позната компания – „Пътинженеринг” за една от най-мащабните дейности през 2019-а година.

Поръчката е с прогнозна цена от 7,5 млн. лева, като тя включва ремонт на бул. „Христо Ботев” от Централна гара до Коматевско шосе, вторият булевард, както и бул. „Копривщица” до Пещерско шосе.

Офертите на двете пловдивски компании са били почти идентични, като разликата в оценяването на комисията е била едва 1,19 точки.  „Драгиев и Ко” е получила максималният брой точки от 100, а „Пътинженеринг” 98,81 точки.

Победителят в поръчката е предложил 7 454 262 лева с ДДС, а вторият класиран 7 476 388 лева с ДДС. Сроковете за изпълнения са съответно 120 и 150 дни.

Повече от интересно е дали самите срокове ще бъдат спазени, тъй като ремонтът е повече от тежък, тъй като трябва да се сменят магистрални водопроводи.

Преди време кметът Иван Тотев каза, че  внимателно и поетапно ще бъдат ремонтирани трите булеварда, свързани чрез Коматевския възел.  Мотивите му бяха, че заради Европейската столица на културата нещата ще се правят така, за да не се блокира движението.

„Ще започнем от Коматевско шосе от страната на район „Южен”, а след това ще отидем към бул. „Христо Ботев” и „Копривщица”,обясни кметът.

След като се сменят водопроводите ще започне ремонт на пътните и пешеходните зони. В поръчката е записано, че трябва да се подобри транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, подобряване безопасността на движение на транспортните и пешеходни потоци и добро отводняване на пътя и пътното тяло.