Нова измама плъзна в Пловдив! Софийска фирма праща на нищо неподозиращ ресторант договор, който те не само че не са подписали, но и не подозират за него, по фирма ЕКОНТ. Стойността на пратката е 120 лева, които ресторантът трябва да плати. Ето какво сигнализираха от самия ресторант:

Внимание, до всички колеги собственици на заведения! Нов вид измама! Пристига ви пратка с фирма ЕКОНТ, на стойност 120 лв. Редовно работим с тях, нищо неподозиращ служител я плаща. Оказва се смешен договор, абсолютен юридически нонсенс, естествено, нежелан и неподписан от нас.

Веднага сигнализирахме фирма ЕКОНТ, отказаха да върнат парите! Ние за тях нямаме никакви права! Абсолютно скандално и неадекватно отношение от най-голямата куриерска фирма в България!!! Както ние, така и другите измамени им обяснихме, че неволно стават съучастници в измама, в престъпление.

Утре фирма ЕКОНТ ще плати заработената от измамниците плячка, а всички ние ще пием по една студена вода и няма да си получим парите! Призоваваме всички измамени колеги да се свържат с нас, предприели сме мерки за сигнализиране на Икономическа полиция и НАП.

Припомняме, преди години на същата тази фирма - Фалкон Бест ЕООД, Комисията за защита на конкуренцията наложи санкция за въвеждане в заблуждение. Тогава казусът беше друг, но пак намирисваше на измама...