За нова измама на бензиностанция у нас сигнализираха в социалните мрежи. Мъж разказа, че пълнят всеки път с различно количество гориво резервоара му, а той е един и същ. Става въпрос за бензиностанция „Газпром” на пътя Димитровград – Хасково.  Резервоарът на автомобила е с вместимост 37 литра. Шофьорът зарежда всеки път едно и също гориво, като отива до бензиностанцията с празен резервоар. Парадоксът в случая е, че цената, която плаща, скача от 33 лева до 42. Служителите се оправдават със студеното време, но според гневния клиент това е поредната измама.

„За пет години никога не бях зареждал повече от 33 лева. На тази бензиностанция горивото всеки път се увеличава, а цената скача”, възмущава се той.

Шофьорът получи подкрепа под публикацията си от десетки хора, които живеят в района и също зареждат от бензиностанцията. Други обаче го опровергават и твърдят, че е нормално резервоарът да поема различно количество гориво.

„При газта има много въпросителни и фактори, които влияят. Външната температура, налягане на помпата, изправност на клапана на бутилката и други, така че невинаги от бензиностанцията са виновни”, коментира друг шофьор.