Хора с големи сърца за пореден път показаха колко съпричастни можем да бъдем. Парите за нова количка за болния от церебрална парализа Илиян вече са събрани. Това съобщи майката на детето Ива Илиева в свой профил в социалните мрежи.

„Аз... аз не зная какво да кажа... Нямам думи да опиша какво се случва, хора, за което искрено съм благодарна. От 9 сутринта досега постъпилите пари са напълно достатъчни за нова количка, затова ви моля да не превеждате повече”, написа развълнуваната майка. Тя посочва, че парите са събрани и е много благодарна на всички дарители.

Старата количка на малкия Илиян изчезнала или през нощта на вторник срещу сряда, или рано сутринта в сряда. Крадци я отмъкнали от входа на блок в столичния квартал „Овча купел”. Количката била специално пригодена за 9-годишното момче, което страда не само от церебрална парализа, но и от епилепсия и хидроцефалия. Тя е била единственият начин Илиян да излиза навън. Майката призова за помощ, защото семейството няма възможност само да плати за нова подобна количка.

И ето, че българите откликнаха!

„В най-кратък срок ще отидем да купим (бел. автор: нова количка) и ще ви покажа какво направихте за детенцето ми само за часове след изчезването на количката ни. Благодаря ви, върнахте ми вярата в доброто!”, завършва Ива.

Редица читатели на TrafficNews.bg също изразиха готовност да помогнат на майката, за което получават нашите поздравления и благодарности.