Зверско задръстване се е образувало на булевард „България”, в участъка между кръстовищата с улица „Победа” и „Васил Априлов”. Още от сутрешните часове преминаването по трасето е изключително затруднено. Колоните от коли са и в трите ленти за движение и започват още от светофарите между булеварда и улица „Победа”.

Причината за жестокия трафик е ремонт на ЕВН, който стартира в понеделник. Днес и следващия ден ще се регулира новият режим за преминаване по булеварда. Като първи етап се предвижда затваряне на около 60 метра в южното платно на бул. „България“, като движението ще се осъществява двупосочно в северното платно на бул. „България“.

Във втория етап се затваря част от източното платно на бул. „Васил Априлов“, като движението ще се осъществява двупосочно в западното платно.

Още за ремонта може да видите ТУК: 

Изграждат последните 30 м от магистралния топлопровод в Пловдив! Затварят южното платно на бул. „България“Най-мaщабният проект за последните 20 години по бул. „Васил Априлов“ стартира през 2016 г., EVN обещава да бърза