Пловдивчанка успя да се пребори с над 35 000 души и получи одобрително писмо от два от най-престижните университети в света – Принстън и Станфорд.  Таня Оцетарова е ученичка в МГ „Академик Кирил Попов“. Принстън предлага на Таня 93% покрити разходи и стипендии, а Станфорд осигурява над 95% от средствата, необходими на Таня за образованието й.

Таня е 18-годишно момиче, което обича математиката, пъзелите и да играе карти с приятели. Най-голямата си страст открива още в 3-ти клас ,а именно математиката.  Печели редица състезания, но по-късно по-големите ѝ съученици я насочват от състезателната в проектната математика, където тя постига успехи на национално и световно ниво. През 2017 Таня представи България на едно от най-големите научни състезания – Intel ISEF в Лос Анджелис, Калифорния, както и на най-голямата лятна изследователска школа в света(RSI), провела се в Масачузетския технологичен институт(MIT). Това е само една малка част от разнообразното и впечатляващо CV на Таня.

Подготовката на Таня за университети от Бръшляновата лига в САЩ започва преди години. Процентът на приемане с всяка година спада все повече и повече, поради големият брой кандидатури, а конкуренцията е убийствена. След тези два огромни успеха, абитуриентката може да избира между два невероятни университети, за които повечето бъдещи студенти могат само да помечтаят.

Припомняме, че само преди седмица ученичка от ЕГ "Пловдив" спечели 500 000 долара за обучение в най-добрия университет за предприемачи в САЩ. 18-годишната Мартина Гарабедян ще учи в Бабсън Колидж в Бостън, а стипендията й е предоставена от Фондация „Кроношпан“.