Тука има - тука няма. Така изглежда руската ролетка, на която играе шофьор на автобус от градския транспорт в Пловдив, който минава на отчетливо червен светофар буквално между пешеходците. 

Пловдивчанка изпрати в редакцията ни кадри от видеорегистратора си, на които е заснето въпросното нарушение. Откровено абсурдното пътно поведение е реализирано на 19 ноември около 19:30-20:00 часа вечерта. В тъмното автобусът изпреварва шофьорите на колите и минава на сантиметри от десетки, преминаващи през това време на зелен сигнал и пешеходна пътека, граждани. Абсурдът се случва на едно от най-оживените кръстовището на бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Димитър Талев" в Кючук Париж. 

"Бих искала да изкажа своето огромно разочарование, относно пловдивския градски транспорт. На кадрите се вижда ясно, как въпросният шофьор на рейс, не зачита светофарния сигнал. Можеше да се случи голяма трагедия", посочи читателката на TrafficNews.bg.

Жената не може да си спомни номерът на автобуса, но проверка на медията ни показва, че оттам минават само четири линии - 17, 24, 26 и 116. "Не съм убедена в маршрутния номер, двоумя се между 17 и 24", посочи пловдивчанката. 

Която и да е линията обаче, резултатът е повече от стряскащ. Припомняме, че само преди няколко дни автобус от градския транспорт удари майка с количка на кръстовище в Тракия. Жената няколко дни бе в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Св. Георги" с много тежки травми, но към този момент е на самостоятелно дишане. 

47-годишният шофьор е обвинен за причиняване на средни телесни повреди на 34-годишната майка. Според Наказателния кодекс при причиняване на такава телесна повреда на пешеходна пътека, се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода до десет години.

Шофьорът бе задържан в ареста за 24 часа, мярката му бе удължена до 72 с прокурорска заповед, а днес предстои да стане ясно дали държавното обвинение ще поиска постоянния му арест.

А само преди часове пак в ЖР "Тракия" отново автобус удари жена. По-късно се оказа, не само тя е жертва, а още две жени - пътнички в автобуса. И трите жени в момента са в болница. 

Пак! Автобус блъсна жена в ЖР Тракия в Пловдив! СНИМКИЛинейка е откарала пострадалата в болница, на мястото има две патрулки

Освен блъснатата жена има още две жени ранени - пътнички в автобуса!Минути след катастрофата в ЖР Тракия четвърта жена е блъсната от мерцедес в Пловдив