„Не знам нищо. Водят се следствени действия. Питайте сестра ми какво е искала да направи”, заяви пред репортер на TNS.bg Стойчо Ройдов, който е бил мишена, заедно с цялото си семейство, на кърваво покушение от сестра си Иванка.

Мъжът от Брани поле отказа друг коментар и се прибра в къщата си в село Брани поле заедно със сина си. В съседство е домът на 66-годишната му сестра Иванка, която е задържана в ареста за 72 часа. Хората от улицата в Брани поле не могат да повярват каква касапница е готвила съседката им.

Те разказаха, че Стойчо и Иванка били в съвсем нормални взаимоотношения за брат и сестра. Не знаели да е имало скандали между тях или спорове за имоти.

Припомняме, че днес на съвместна  пресконференция на прокуратурата и МВР бяха разкрити ужасяващи детайли по готвено покушение на цяло семейство заради наследство.

Преди месец е получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село иска смъртта на свои близки. В основата на престъплението е спор за имот. Тя искала да принудят брат й да подпише договор за прехвърляне на имот. За целта трябвало да бъдат убити и наследниците му - 6 души общо.

Жената - 66-годишната Иванка Ройдова, е с добри финансови възможности и пуснала добра оферта за пъкленото си дело дори в чужбина. По-нататъшната проверка е показала, че е имало лица, които са били готови да отвлекат и убият близките на Иванка.

През 51-ва година баща й - Георги Ройдов, емигрира, в началото живеел в Чикаго, после във Флорида, и оставя сестра й и 70-годишния й брат, който всъщност трябвало да бъде убит. Трима от наследниците заминали за САЩ и разбрали, че той имал натрупано сериозно състояние от строителен бизнес. До 2010 година взаимоотношенията между баща и дъщеря се влошават и той завещава крупна сума от три попечителни фонда на своя син - Ройдов, и от един - на внук си.

Дъщерята разбира това и започва да води дела в САЩ, но бащата умира през 2014 г. Още през 2013 г дъщерята започва да издирва чрез детективи какво наследство би трябвало да получи и като разбира, че е изключена, това още повече влошава отношенията й с баща й.

Проверката показва, че наследството е около 4,5 милиона долара.

За да бъде разкрито престъплението, е бил внедрен служител под прикритие, който би могъл да извърши поръчката за убийството. Резултатът - обвинение за приготовление на убийство и опит за отвличане.

Иванка Ройдова освен смъртта на брат си - Стойчо, поискала и смъртта на неговите родственици - дала информация къде учат децата му. Брат й трябвало да бъде убит, като се предозира дозата му инсулин, за да изглежда като нещастен случай. Другите трябвало да бъдат убити едновременно на Гергьовден, където се събират на едно място.

Иванка е преговаряла с няколко килъра и със сериозен контингент, сред които има и чуждестранни граждани. За нейно нещастие, предала капарото на служителя под прикритие. Желанието й било след убийството на шестимата да има и други убийства. Децата, които също трябвало да бъдат убити, са били на 8 и 16 години.

66-годишната поръчителка е в ареста, а тримата наемници са разпитани и освободени. Утре прокуратурата ще иска постоянен арест за Ройдова. Грозят я от 1 до 6 години затвор. 

Още новини ТУК

TNS.bg