Възрастна двойка от пловдивското  Голям чардак оцеля по чудо, след като маскирани бандити са ги изтезавали близо час. 75-годишният Манчо Манчев и съпругата Пена са жестоко пребити, като бандитите са настоявали да им дадат всичките си спестявания. Манчев е в болница със счупени крайници, а жена му е с травма на главата. Жителите на селото са в шок от бруталното нападение, установи репортер на TNS.bg.

Манчо и Пена си легнали към 21.30 часа и така и не разбрали, че нападателите са влезли в къщата им. Те предварително отровили кучето пазач и влезли необезпокоявани в дома на възрастните хора. Тримата бандити били облечени в черно ог главата до петите, били с черни маски на лицата и с черни ръкавици.  Първо ударили Пена по главата с метална тръба, а после стреляли по нея с газов пистолет, След това хванали Манчо. Един от мъжете го държал , а другият го млател с тръбата по главата и тялото. „Казвай къде са парите, или ще умрете и двамата!“ заплашвал садистът. Манчо обяснявал, че няма никакви пари, но бандитите отказвали да повярват.

Манчеви били земеделски производители, печелели добре, отглеждайки зърнени култури и слънчоглед, но всички пари  миналата година Манчо вложил в закупуването на земя.  Бандитите обаче очевидно разполагали само с първата част от информация и очаквали сериозна плячка. След като се уверили, че в къщата действително няма пари, маскираните мъже изчезнали. Те дори не посегнали на кутия на кухненската маса, в която имало около 50 лева.

Това може би е причината, полицията да работи и по друга версия освен тази за грабеж. Разпитани са собственици на земя, които са продали нивите си на Манчо.

Съседите на Манчеви са в шок от случилото се. „Можеше да е всеки от нас. Тук е като разграден двор“ коментираха хора от Голям Чардак. Внучката на Манчеви каза, че баба й и дядо й са обирани поне 30 пъти, но досега крадците се задоволявали със селскостопанкски инвентар или нафта. 

Очаквайте подробности и ВИДЕО от мястото на жестокото нападение!

 

TNS.bg