По случай наближаващия Ден на детето, малчуганите под тепетата ще могат да се насладят на един позитивен и прекрасен празник сред природата. От страхотна разходка в шарените вагони на детската железница ще може да се възползва всяко дете, а емоциите и забавлението са повече от гарантирани. 

Една от любимите атракции на малките пловдивчанчета се намира на Младежкия хълм (Джендем тепе) и прави по 6 курса всеки ден от сряда до неделя. По случай Деня на детето в дните от 1 до 3 юни 2018 г. Детската железница ще работи БЕЗПЛАТНО. 

Трасето на Детската железница е дълго около километър. Начална и крайна спирка е гара „Пионер“. Маршрутът преминава през мост, тунел, изрисуван като морско дъно, после се изкачва по хълма, за да стигне до спирка Снежанка и на гара Панорама. Докато трае маневрата за връщане, пътниците могат да се изкачат до площадката с панорамна гледка, за да видят отвисоко града и да си направят снимки за спомен. След това влакчето се връща по обратния маршрут. Една обиколка трае около 25 минути.

Детското влакче можем да наречем един от символите на Пловдив. То потегля за първи път през 1979 година. 

През 1997 година спира да вози деца заради липса на финансиране. За радост на най-малките пловдивчани от три години насам то отново работи и се радва на голям интерес.

Освен за децата, пътуването с железницата е приключение и за техните родители, които си спомнят годините, в които за първи път са се качили на железницата.

Разписания на влаковете, заминаващи от гара Пионер:
10:30ч., 11:30ч., 12:15ч., 15:30ч., 16:30ч., 17:30ч.

Работни дни: от сряда до неделя вкл.
Обедна почивка: 13:15 часа до 14:00 часа

Почивен ден: понеделник и вторник

Продължителност на една обиколка - 25 минути
Деца до 10 години пътуват задължително с придружител.