След интервюто с Виктория Димитрова, която посочи като убиец на неродената си дъщеричка д-р Георги Георгиев, репортер на TrafficNews.bg потърси гледната точка на лекаря, практикуващ в СБАГАЛ "Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна".

На въпроса как ще коментира обвиненията в лекарска грешка, д-р Георгиев беше лаконичен:

"Въздържам се, само ще ви кажа, че цялата тази история е с тиражиране на голям брой лъжи, които подлежат на уточнение и доказване."

Ясно изказване по отношение на взаимоотношенията му с Виктория, обаче, не получихме. Докторът обясни, че Димитрова не била негова пациентка - за кратко била при него на консултации, след това обаче се е прехвърлила.

Тази информация се разминава с дадената от Виктория, която обясни, че е сменила единствено сестрата, която я преглежда, но не и доктора, въпреки че документално трябва да може да се установи истината. Противоречие във версиите имаше и по отношение на диапазона от дни между последния преглед и установяването на смъртта на детето, както и по отношение на извършените изследвания на 28.08, когато Вики отишла със съмнение за изтекли води. Припомняме, че тя заяви, че докторът само е чул пулс на бебето, но не е премерил нивото на околоплодните води.

"По отношение на процедурата съм спазил всичко и нещата, които се пишат, не отговарят на истината. Повече бяха дните между прегледа и смъртта, поне 3-4. Когато тя дойде нямаше изтичане, направил съм преглед, тя при постъпване няма доказано изтичане на води и разкъсан мехур. Всичко е документирано. Напротив приета е с увеличено количество околоплодни води и ние имаме доказателство."

Докторът нарече "инсинуации" твърденията на Виктория, че прегледът й е продължил 1 минута и е заплатила 40 лева без документ.

"Спазим съм процедурата и морала. За сега предпочитам да не давам подробни изявления, моята гледна точка е, че нещата не са такива каквито ги представят. Нали не възприемате, че аз умишлено съм наранил (б.а. бебето) и съм искал да причиня това на семейството?", риторично попита той

При въпрос как си обяснява тогава реакцията на семейството, Георгиев обясни, че е естествено семейството да е огорчено, но инциденти се случват и те не могат бъдат предвидени. 

Докторът ни затвори телефона преди да отговори на въпрос за аутопсията на детето, но екипът на TrafficNews.bg вече е отправил писмено запитване към АГ Варна, за да научи официалната позиция на болницата по случая с преждевременната смърт на детето на Виктория Димитрова и футболиста Радослав Димитров.

Виктория Петрова, TrafficNews.bg